Nederland is een echt waterland, we leren zwemmen voor onze veiligheid in en om het water. Voor kinderen is het belangrijk om na het behalen van het zwemdiploma vaak te zwemmen en de aangeleerde vaardigheden te blijven oefenen.

Maar zwemmen biedt veel meer dan veiligheid. Zwemmen en bewegen in en om het water is ook nog eens leuk, super gezond en kun je van jongs af aan tot op hoge leeftijd doen. Dat is waar wij als VCK’03 verschillende mogelijkheden voor bieden.

Sterrenplan

Heb je zwemdiploma A en B dan kun je lid worden van onze vereniging. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar beginnen met het door de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) ontwikkelde Sterrenplan. Met het Sterrenplan zijn kinderen op een leuke speelse manier bezig in het water. De zwemvaardigheid wordt verbeterd waarbij plezier van het kind centraal staat.

Het Sterrenplan bestaat uit 5 sporttak specifieke modulen (bijv. ‘Ik speel waterpolo’ of ‘Ik zwem wedstrijden’) en 7 sporttak overstijgende modules (bijv. ‘Ik speel samen met anderen’). Per seizoen worden 4 modules behandeld zodat het Sterrenplan twee jaar gevolgd kan worden.

Het Sterrenplan wordt door VKC’03 aangeboden in nauwe samenwerking met professionele medewerkers van zwembad ‘De Vlaskoel’.

 Sterrenplan
 kidspolo 1

MiniPolo

Na het afronden van het Sterrenplan gaan jongens en meisjes gemixt verder met MiniPolo, zwemmen of beide. MiniPolo is eigenlijk ‘spelend-leren’ waterpoloën . Tijdens het Sterrenplan is al kennisgemaakt met de bal in het water en zijn de basisvaardigheden geoefend. Bij MiniPolo wordt dit op een leuke en speelse manier verder uitgebreid. Minipolo is bedoeld voor kinderen van 6 tot 9 die nog geen competitie spelen en kinderen tot 11 jaar die wel competitie spelen.

Ook kun je makkelijk instappen bij het MiniPolo zonder dat je het Sterrenplan hebt doorlopen. Na het MiniPolo stroom je door naar hogere leeftijdscategorieën en kom je, stapsgewijs, steeds dichterbij het ‘echte’ waterpolo.

 

Zwemmen

Jongens en meisjes die het Sterrenplan hebben afgerond gaan verder met Zwemmen, MiniPolo of beide. Door het volgen van het Sterrenplan hebben kinderen al kennis gemaakt met de basisvaardigheden van het wedstrijdzwemmen. Tijdens de zwemtrainingen wordt de techniek van de verschillende zwemslagen verder ontwikkeld zodat je steeds beter en sneller leert starten, keren en zwemmen. Tijdens de VKC’03 zwemwedstrijden wordt gekeken hoe veel verbetering je hebt gemaakt.

Ook kun je makkelijk instappen bij het Zwemmen zonder dat je het Sterrenplan hebt doorlopen. Zwemmen is voor alle leeftijdscategorieën.

 zwembad vlaskoel zwemmen 1
 zusjes 1  

Waterpolo

Waterpolo is een echte teamsport voor alle leeftijdscategorieën vanaf circa 10 jaar. Jongens, meisjes, dames en heren spelen competitie op verschillende niveaus. Waterpolo is een hele gezonde sport waarbij alle spieren getraind worden, waarvan je een goede conditie krijgt en met een laag risico op sportblessures. Jeugd waterpolo wordt gespeeld in teams van jongens en meisjes en bij de senioren zijn er gescheiden dames en heren teams.

Doordat VKC’03 op verschillende niveaus competitie speelt is er ook voor de op latere leeftijd beginnende of herintredende waterpoloër een team waarmee in competitie verband gespeeld kan worden.