Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 26 januari 2019
18:00 uur: OZ&PC Da2 - Dames 1
19:00 uur: EZC Da4 - Dames 2
 
     
 

Op zaterdag 3 december stond voor VKC’03 dames 1 de uitwedstrijd in Barneveld tegen de nummer 2 in de competitie, DWK 1 gepland. Mede door de vervroegde aanvangstijd van de wedstrijd kon niet de gehele selectie van Gé Koedijk aantreden. Echter werd de wedstrijd als team opgepakt in de hoop te kunnen stunten tegen deze geduchte tegenstander.

De eerste periode verliep gesmeerd, de eerste doelpoging was aan de zijde van VKC’03, echter werd deze afgekeurd. De hele periode waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, al wist DWK 1 een doelpoging te verzilveren. Er leken mogelijkheden te zijn voor de ploeg uit Tubbergen.

 

De tweede periode zwakte het spel van VKC’03 af, speelsters werden niet meer gevonden en de druk van DWK was hoog. Toch wisten de dames van VKC’03 goede kansen te creëren, al werden deze kansen niet benut. Het spel werd feller, door overtredingen kwam het spel meer open te liggen voor DWK. Echter door goed keepers werk van Marlot Ziemerink, de uitblinkster van de wedstrijd, werd een nog grotere afstand voorkomen. Strafworpen werden gestopt en doelpogingen werden tegengehouden. Toch liep de voorsprong voor DWK uit naar 5-0.

 

De derde periode werd de defensie van VKC’03 aangescherpt. Voorin werden er weinig kansen gecreëerd, waardoor de dames weinig terug konden doen. Na een uitsluiting aan de kant van DWK probeerde Gé Koedijk rust in ploeg te krijgen door middel van een  time-out. Echter kon deze man meer situatie ook niet verzilverd worden. De dames van DWK wisten ondanks de aangescherpte defensie toch doel vinden waardoor de stand na deze periode 7-0 werd.

 

De dames van VKC’03 gingen de vierde periode in onder het motto; we moeten van de nul af. Ook deze periode blonk het keeperswerk van Marlot Ziemerink uit, mede door een strafworp te stoppen. Ook werden drie doelpogingen van DWK na een uitsluiting aan de kant van VKC’03 voorkomen. Toch wist Marly Stopel, met een fraaie backhand het doel nog één keer te vinden voor het eindsignaal. Eindstand: 9-1.