Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 28 september 2019
15:00 uur: Twenhaarsveld Da1 - Dames 2
16:30 uur: Pupillen onder de 13 - De Mors DG1
17:15 uur: Gemengd onder de 17 - Losser BG1
18:00 uur: Heren 3 - Scholtenhagen H2
18:45 uur: Dames 1 - Aqua-Novio'94 Da1
19:45 uur: Scholtenhagen H1 - Heren 2
20:30 uur: Nunspeet H1 - Heren 1
 
     
 

Op de laatste speelronde van 2015 in Tubbergen kwamen de dames van pfc Rheden op bezoek.

Deze staan onderaan de ranglijst en dus zagen de dames kans punten te pakken.

 

De wedstrijd zou gestart wouden met press op het halve veld, hiermee kon een beetje worden afgetast welk spel de tegenstander zou spelen. Al snel werd duidelijk dat de dames uit Rheden zo haar eigen tactiek had.
Bij inzwemmende situaties werd veel gebruik gemaakt van afzettende acties.
Hierdoor waren er aan de Vkc kant al snel uitsluitingen.
Met 0-1 werd de eerste periode afgesloten.

In de tweede periode waren er veel uitsluiten aan de kant van Rheden.
De dames uit Tubbergen wisten hier niet mee om te gaan, er werd dan ook uit geen enkele situatie gescoord. Aan de andere kant maakte Rheden haar kansen wel af 0-3 stond er op het scorebord.

De derde periode was de periode van Sophie Derkman. Door wederom een uitsluiting aan de kant van Rheden, en dit keer wel een goed uitgespeelde man-meer situatie, wist Sophie het net te vinden. 
Ook in de laatste minuut van deze periode wist ze nogmaals de doelvrouw te passeren. Vkc leek aansluiting te vinden, maar in de tegen aanval was het direct weer een doelpunt voor Rheden. Met een 2-4 achterstand moest het in de laatste periode gebeuren.

Coach Sanne Paus zette de dames op scherp en in de laatste 6 minuten moest alles op alles worden gezet. Het was Marly Stopel die in deze periode de score opende, en de stand dichterbij bracht. Na een aangevraagde time out door Vkc met een man-meer situatie werd deze ditmaal wel goed uitgespeeld en was de stand weer gelijk 4-4.
Met nog 34 seconden op de klok was er weer een overtal situatie voor de dames uit Tubbergen. De laatste time out werd ingezet om alles door te spreken. Een mooi uitgespeelde, en voorbedachte spel situatie werd afgerond door Marly. Met nog 24 seconde leek de winst binnen te zijn. Niets was minder waar, in een laatste aanval van Rheden was er een schot op keepster Marlot Ziemerink, die deze keurig wist te stoppen, helaas uit de rebound werd deze binnen getikt in de allerlaatste seconden.
De dames van Vkc moeten, net als vorige week, genoegen nemen met 1 punt.

Doelpunten:
Sophie Derkman 3x
Marly Stopel 2x