Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 28 september 2019
15:00 uur: Twenhaarsveld Da1 - Dames 2
16:30 uur: Pupillen onder de 13 - De Mors DG1
17:15 uur: Gemengd onder de 17 - Losser BG1
18:00 uur: Heren 3 - Scholtenhagen H2
18:45 uur: Dames 1 - Aqua-Novio'94 Da1
19:45 uur: Scholtenhagen H1 - Heren 2
20:30 uur: Nunspeet H1 - Heren 1
 
     
 

De dames van VKC'03 maken een moeilijke periode door. Andere jaren stonden de dames steevast in de top 5 of zelfs de top 3, maar dit jaar moet worden gevochten tegen degradatie. Blessures en een zwangerschap zorgen ervoor dat de dames nog geen wedstrijd op volle sterkte zijn geweest. Bijzonder is te zien dat de dames er voor blijven vechten, de dames zijn en blijven een team in voor- en tegenspoed. 

De dames hebben zelf gezorgd voor nieuwe aanwas en sinds enkele maanden is het team versterkt met maar liefst drie oud-speelsters. Deze 'nieuwe' dames leveren een goede inzet, maar moeten zich de speelwijze en het positiespel nog eigen maken. Hiervoor trainen de dames hard, ze werken samen voor een comeback.
Zaterdag stond een wedstrijd in Markelo op het programma tegen ZPC de Hof.
Waar De Hof in vorige wedstrijden vaak aan het kortste eind trokken, wist VKC dat het wederom moeilijk ging worden. Door een wintersportvakantie miste VKC naast de bestaande geblesseerde nog twee basisspelers. Maar liefst drie nieuwe leden en drie jeugdspelers betrad VKC samen met vier basisspelers het bad in Markelo, het aantal speelsters was deze wedstrijd in ieder geval prima!
Richelle Harberink, die door een blessure al enkele weken niet kan meespelen was de coach van de dames. Vorige wedstrijd bleek al dat deze rol haar prima past en de dames zeer tevreden over haar optreden zijn.
In de eerste periode heeft VKC helaas de wedstrijd weggegeven, binnen 4 minuten keken de dames al tegen een 0-4 achterstand aan. Nieuwkomer Leonie Busscher voorkwam erger en maakte voor rust het eerste doelpunt voor VKC. 
Tussen de eerste en tweede periode was het coach Richelle die de dames toesprak dat ze samen aanvallen moesten opzetten. Dit moest niet op eigen helft, maar met z'n allen in het doelgebied van de Hof. Geen overhaaste acties, maar kansen creĆ«eren en inzwemmen op de bekende posities. Doordat het team een deel van de vaste basis mist was het moeilijk om in het positiespel te komen. 
Toch hadden de woorden van coach z'n uitwerking, de dames begonnen fel aan de tweede periode. De dames begonnen elkaar beter te vinden en zetten samen aanvallen op. Ook in achterhoede waren de dames gewend aan de verdediging en werden er diverse balen onderschept door achterspelers of keeper Laura ten Hoeve. Door een inzwemmende actie met daaropvolgend een backhand zorgde Jolanda Idema voor een doelpunt aan de zijde van VKC. De Hof scoorde deze periode ook maar 1 doelpunt. Kenmerkend deze periode waren de slechte pases van de dames. 
De derde perioden kenmerkt zich door de vele foute pases aan de zijde van VKC. Ballen werden te scherp aangespeeld, waardoor de Hof deze onnodig vaak veroverde en kon counteren. 3 doelpunten maakten de Hof in korte periode. Het leek op een kopie van de eerste periode, na deze korte tijd werden er aan weerszijde aanvallen opgezet, maar beide team kwamen niet tot scoren. 
Door een felle peptalk door VKC'03, waarin werd aangegeven dat het 3-2 stond als de eerste periode even werd vergeten. Het was belangrijk dat de dames een eigen wedstrijd gingen spelen. Winst lag er ver weg, maar met de peptalk in gedachte wilden de dames 'gelijk spelen of zelfs winnen'. 
Na een vroege score in de vierde periode van De Hof was het Maud Comello die door een mooie actie vrij voor het doel kwam te liggen en een score voor VKC bijschreef. Beide teams vroegen deze periode een time-out aan om hieruit een aanval op te zetten. Helaas was het alleen de Hof die hieruit wist te scoren. Door twee fraaie doelpunten van Yvet Holsbeek en jeugdspeler Laurissa Krom werd de eindstand bepaald op 11-5. 
Doordat de dames van VKC aan het begin van de eerste en derde periode diverse doelpunten onnodig hebben weggegeven kon deze wedstrijd niet gewonnen worden. Toch kunnen de dames terugkijken op bij vlagen een goede wedstrijd. Deze wedstrijd smaakt naar meer en de dames gaan door om de eerste wedstrijd van 2016 zo snel mogelijk te winnen. 
Ze hebben laten zien dat samen met de nieuwe - en jeugdspeelsters iets moois kan ontstaan, hiervoor moeten de dames de training verder op positiespel trainen.
Doelpunten:
Leonie Busscher, Maud Comello, Yvet Holsbeek, Laurissa Krom en Jolanda Idema.
Als er nog dames zijn die graag een keer willen mee trainen om wellicht ook deel uit te maken van dit gezellige waterpoloteam kan op dinsdag om 19:00 of donderdag 20:00 uur naar Zwembad de Vlaskoel in Tubbergen komen. voor meer informatie over onze club zie Facebook of www.vkc03.nl.
VKC'03 bedankt kinderopvang SKIK voor het beschikbaar stellen van de personenbus en hoofdsponsor Eetcafe Fox.