Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 26 oktober 2019
09:10 uur: De Grunte H2 - Heren 2
11:00 uur: De Grunte H3 - Heren 3
16:30 uur: Pupillen onder de 13 - De Berkelduikers DG1
17:15 uur: Heren 1 - De Walvisch H1
18:45 uur: De Zandstuve Da1 - Dames 2
19:00 uur: Proteus Da1 - Dames 1
19:15 uur: WS Twente BG1 - Gemengd onder de 17
 
     
 

Zaterdag avond kwamen de dames van De Hof uit Markelo naar Tubbergen.

Waar deze dames in het klassement boven de Tubbergse staan, wist Vkc dat hier punten waren te verkrijgen.

 

Natuurlijk sloten voor dit duel jeugdspeelsters Jalie Visschedijk en Laurissa Krom weer aan bij de selectie, wat achteraf niet onverdienstelijk bleek.
Waar Jalie iedere wedstrijd weer veel zwemmend weet op te lossen is Laurissa een stabiele speelster in het opzetten van aanvallen.

In de eerste periode waren het vooral de dames van de Hof die de aanvallen direct wisten af te maken. Verdedigend aan hun kant kwamen er veel uitsluitingen maar de dames uit Tubbergen wisten de vrije man niet te vinden. De eerste periode was dan ook voor de dames uit Markelo 2-4.

 

De tweede periode was de periode dat de jeugd liet zien zeker niet onbelangrijk te zijn voor Vkc. Met maar liefst 3 counter doelpunten wist Laurissa Krom een achterstand om te zetten naar een voorsprong. Ook de dames van de Hof bleven wat terug doen, het was een zeer gelijk opgaande wedstrijd.
7-6 op de helft van de wedstrijd.

 

Coach Rob Kienhuis sprak zijn team nog even stevig toe, ga niet mee in hun ervaren spelletje. Beide teams bleven stevig hun eigen spel spelen, kleine foutjes aan beide kanten werden direct met doelpunten afgestraft.
Met 10-9 stand moesten de punten in de laatste periode verdeeld worden.

 

De dames uit Markelo gingen fysieker spelen. Vaak is dit een punt waarbij de Tubbergse zichzelf in de wedstrijd gaan verliezen. Frustratie om het fysieke spel, en dit uitten naar de arbitrage. Dit keer bleven de dames sterk en wilden punten in Tubbergen houden. In deze periode vielen om en om doelpunten en wisten de dames van de Hof zelfs de voorsprongen over te nemen 12-13.
Beide teams bleven knokken om uit de degradatie zone te blijven, eerlijk werden de punten verdeeld, al leek in het begin van de wedstrijd dat er voor VKC meer in had gezeten, 14-14.

 

Doelpunten:
Laurissa Krom 5x
Marly Stopel 4x
Sophie Derkman 3x
Leonie Busscher 1x
Jolanda Idema 1x