Sponsoren

Willekeurige foto

 
     
 
Gerben_kleinAfgelopen weekeinde werd de derde ronde van de district competitie gespeeld. Waterpolo vereniging VKC’03 uit Tubbergen speelde de wedstrijden bijna allemaal thuis in zwembad De Vlaskoel;

De pupillen hadden zaterdagmorgen nog eerst een inhaal wedstrijd tegen WS Twente 1.

Voor de pupillen was dit zeker een hele leuke en goede wedstrijd. Het Pupillen team speelde prima en kon zelfs op voorsprong komen door een doelpunt van Martijn Bossink.

Helaas konden ze de voorsprong niet vasthouden en kon WS Twente in de derde periode langs zij kwam. In de derde periode maakte Twan Harmsen ook z’n éérste van het seizoen. In de laatste periode maakte Manu Warnet voor VKC’03 het laatste doelpunt en werd er nipt verloren. Uitslag 6-4.

Voor het Heren 2 team dat tegen SG De Hof 4 moest spelen was het een wedstrijd met veel doelpunten . In de éérste periode werd er al zes maal gescoord en Laurent van de Kraats was met z’n hatrick de opvallendste speler van deze wedstrijd. Met vlagen kregen de tegenstanders kansen om te scoren, maar dat lukte pas in de derde periode om het éérste doelpunt te maken. Gevaarlijk konden de heren van SG De Hof geen moment worden en de wedstrijd was ook niet erg spannend. De heren van VKC’03 stoorden zich hier niet aan en scoorden er gewoon er lustig op los . Met een uitslag van 18-4 was dit de grootste uitslag van het weekeind.

Dames 2 speelde haar tweede wedstrijd van het seizoen tegen Oostdobbers WZC 1. Op papier toch zeker niet de makkelijkste wedstrijd. In de eerste twee periodes waren de dames van VKC’03 iets sterker en konden op voorsprong komen door Sophie Derkman, die onhoudbaar in de korte hoek shoot. Vanaf de derde periode begon het team van VKC’03 pas echt goed te lopen en werd de voorsprong flink uitgebouwd (6-2). In de laatste periode wist Chantal Webbink vanaf de middellijn het zevende doelpunt voor VKC’03 te maken. De dames uit Raalte wisten nog wel twee keer het doel te treffen, maar geen moment konden zij het VKC’03 moeilijk maken. Het laatste doelpunt was voor Karin van Veldhuizen. Met deze eerste overwinning lijkt het er op dat zij zich, als promovendus, prima kunnen handhaven in deze klasse kunnen vinden. Uitslag 8-5.

Heren 3 kreeg tegen De Mors 5 een flinke dreun te verduren. Het team speelde bij vlagen niet verkeerd, maar moest toch redelijk machteloos toezien hoe De Mors met gemak hun doelpunten wisten te scoren. In de éérste twee periode was het verschil nog klein (3-5), maar in de derde periode speelde ook het verschil in conditie een rol en kon het Heren 3 geen vuist meer maken. Uitslag van 4-15.

Eén van de topper van deze avond was de wedstrijd van het Heren Jeugd tegen ‘De Meer’ uit Culemborg. De jeugd speler van VKC’03, dat een goede start van dit seizoen kende, moesten alle kwaliteiten aanspreken om deze zware strijd aan te gaan. In de eerste periode werd er al snel een kleine achterstand opgelopen, doordat De Meer vijf maal het doel trof. Pas aan het einde van deze periode kon VKC’03 het verschil verkleinen tot drie doelpunten door doelpunten van Sybren Bons en Dennis Zwiers. In de derde periode leek het er op dat VKC’03 aansluiting vinden door twee mooie treffers van Chiel Paus. De Meer wist ook nog één keer te scoren en behield de voorsprong van twee doelpunten. In de laatste periode kwam de verdediging van beide teams meer open te liggen en werd er van beide kanten veel gescoord. VKC’03 kreeg het echter niet voor elkaar om De Meer te verslaan. Uitslag 8-11. Doelpunten: 2 x Sybren Bons en Chiel Paus en Dennis Zwiers, Coen Loman, Tomas Bekkendam en Tom ter Wee alle 1x.

Gerben