Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 23 februari 2019
14:00 uur: De Walvisch H1 - Heren 1
14:15 uur: De Zandstuve Da1 - Dames 2
16:45 uur: SWOL 1894 Da2 - Dames 1
19:15 uur: De Dinkel H2 - Heren 3
 
     
 

Zaterdag 8 oktober stond er een ware Twentse derby op het programma. In een kolkend zwembad 'De Vlaskoel' te Tubbergen kwam het Almeloze 'De Veene' op bezoek. Wedstrijden tussen deze twee lokale rivalen beloven namelijk altijd enorm veel spektakel.

 

De Tubbergenaren waren erop gebrand om de eerste punten van het seizoen te pakken en schoten dan ook uit de startblokken. Na krap 30 seconden speeltijd nam de thuisploeg de leiding. Even kwam Almelo langszij, maar twee sterk uitgevoerde aanvallen resulteerden in een solide voorsprong. De bezoekers wisten nog eenmaal te scoren vanuit de mid-voor positie, maar de eerste periode werd gewonnen: 3-2.

In de tweede periode denderde de Tubbergse trein voort. Al gauw werd de voorsprong met twee doelpunten uitgebreid, maar de bezoekers toonden veerkracht. De twee strijdvaardige teams zorgden voor een verhit duel, maar de Veene kwam knap terug. Een 6-3 voorspong voor VKC werd rechtgetrokken door sterk spel van de bezoekers: 6-6.

 

In de derde periode ging de strijd in alle hevigheid door. Maar liefst 8 uitsluitingen vonden plaats in deze periode, hetgeen kenmerkend was voor de agressieve speelstijl van beide teams gedurende deze wedstrijd. VKC kwam halverwege de periode kort op voorsprong, maar een uitgespeelde Almeloze aanval en een toegekende strafworp zorgden voor de achterstand voor de thuisploeg: 7-8.

 

Het laatste kwartje werd gekenmerkt door een enorm hoog tempo en veel kansen aan beide zijden. Daar waar VKC ietwat ongelukkig was in de afwerking, wisten de bezoekers iets efficiƫnter om te gaan met hun kansen. Met twee vrij gelukkige treffers wisten de Almeloƫrs de overwinning naar zich toe te trekken: 7-10.

 

Ondanks het nipte verlies, wist VKC zich sterk vast te bijten in dit duel. De spelers vonden elkaar goed, er werd scherp van elkaar overgenomen en er werd sterk meeverdedigd. Een man of the match aanwijzen voor dit duel zou onrecht doen aan de ware teamprestatie van de heren. Niet Ć©Ć©n persoon staat dus in het zonnetje, maar het gehele team. Heren, zet deze lijn voort!

 

Doelpunten per periode: 3-2, 3-4, 1-2, 0-2

Doelpuntenmakers:
Raymond Broenink 2x
Rob Kienhuis 2x
Gerben Eertman 1x
Stef Horsthuis 1x
Bram Paus 1x