Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 23 februari 2019
14:00 uur: De Walvisch H1 - Heren 1
14:15 uur: De Zandstuve Da1 - Dames 2
16:45 uur: SWOL 1894 Da2 - Dames 1
19:15 uur: De Dinkel H2 - Heren 3
 
     
 

Op een mistige zaterdagavond in eind November reisden de heren van het eerste herenteam van VKC'03 af naar Meppel. Een wedstrijd die enorm belangrijk was stond op het programma. Zowel VKC'03 als De Reest hadden vooralsnog respectievelijk 3 punten bij elkaar gesprokkeld en stonden stevig onderaan. Dat er gewonnen moest worden stond dan ook als een paal boven het zwembadwater.

 

Door enkele afmeldingen moest VKC noodgedwongen met 9 man aan de wedstrijd beginnen, hetgeen ze de hele wedstrijd achtervolgde door veel uitsluitingen. Na anderhalve minuut te hebben gespeeld haalde Bram Paus uit vanaf de tweede lijn om de score te openen. Niet lang daarna kwam de thuisploeg langszij door een benutte penalty. Rob Kienhuis zorgde met een bekeken bal wederom voor de voorsprong, maar door slordig verdedigend werk kon de thuisploeg vanaf 3 meter de score weer rechttrekken: 2-2.

De tweede periode begon tumultueus met een onbenutte strafworp aan beide zijden. Wederom was het De Reest die de voorsprong wist te pakken vanuit een overtal-situatie, waarna Rob Kienhuis in een uitgespeelde aanval de score weer recht wist te breien. Niet veel later was het wederom De Reest die de voorsprong pakte door alweer de derde toegekende penalty te benutten. Gerben Eertman deed nog wat terug voor de Tubbergenaren door een overtal-situatie sterk te benutten: 4-4.

 

Vanaf de derde periode ging het echter bergafwaarts voor de ploeg uit Tubbergen. Aanval na aanval werd opgezet, maar het ontbrak de ploeg aan concentratie. Zodra de bal dichterbij het doel van de tegenstander kwam, werd de ploeg slordig. Dit resulteerde dan ook in een overvloed aan halve kansen en verdwaalde schoten. De thuisploeg speelde daarentegen gestaag voort en hoefde niet eens effectief te zijn in de afronding. Al gauw liep de achterstand uit tot 4-6 in de derde periode en 4-8 in de laatste. Het gebrek aan concentratie en afronding kostte VKC de kop in dit duel in de onderste regionen van de competitie, dat met 4-8 verloren werd.

 

Vrijwel elke speler aan de zijde van de Tubbergenaren was wel een keer ongelukkig deze wedstrijd. Er was echter één speler die zijn taken keurig uitvoerde, op een positie waar hij niet eens zo bekend mee is. Dit toont maar weer dat met hard werk, veel inzet en een gezonde dosis koppie-koppie je een heel eind kunt komen. We hebben het hier over Stef Horsthuis. Stef, deze is voor jou!

 

Doelpunten per periode: 2-2, 2-2, 2-0, 2-0
Doelpuntenmakers:
Rob Kienhuis 2x
Gerben Eertman 1x
Bram Paus 1x