Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 23 februari 2019
14:00 uur: De Walvisch H1 - Heren 1
14:15 uur: De Zandstuve Da1 - Dames 2
16:45 uur: SWOL 1894 Da2 - Dames 1
19:15 uur: De Dinkel H2 - Heren 3
 
     
 

Zaterdag 17 september stond een vrijwel onmogelijk wedstrijd op het programma voor de hoofdmacht van VKC'03 te Tubbergen. De heren van EZC uit Enschede kwamen op bezoek, een team dat voorafgaand aan de wedstrijd de koploper was, daar waar de Tubbergenaren de lijst afsloten. Toch bleek niets onmogelijk in de ogen van oefenmeester Peter Jonkman.

 

Dit bleek dan ook aan de wijze waarop de thuisploeg uit de startblokken schoot. Binnen 20 seconden stonden ze dan wel op een 1-0 achterstand, maar door formidabel teamspel wisten de heren aanval na aanval succesvol af te sluiten. De onnauwkeurige afronding van de afgelopen wedstrijden liet slechts enkele keren haar gezicht zien. Doelpunten van Bram Paus, Stef Horsthuis, Rob Kienhuis en Raymond Broenink zorgden voor een comfortabele voorsprong. Op slag van rust wisten de bezoekers nog eenmaal het net te vinden: 4-2.

 

In de tweede periode ging VKC vrolijk verder waar het aan begonnen was. Een knap doelpunt van Rob Kienhuis zorgde voor de 5-2 voorsprong, maar de heren werden slordig. Onnodige miscommunicatie en uitsluitingen zorgden ervoor dat de bezoekers weer aan konden haken. Al gauw liet EZC haar klasse zien door tweemaal knap te scoren uit een uitgespeelde aanval. Rob Kienhuis deed nog een duit in het zakje voor de thuisploeg, waarna het laatste woord kwam van de bezoekers: 6-5.

 

Vanaf de derde periode leek het dan ook dat, tegen alle verwachtingen in, de ploegen enorm aan elkaar gewaagd waren. De thuisploeg kreeg een doelpunt op een presenteerblaadje door een verstrekte penalty, benut door Bram Paus. Al gauw volgde echter het antwoord van de heren uit Enschede. Wederom was het Bram Paus die de voorsprong weer uitbreidde, waarna het wederom de bezoekers waren die hun achterstand verkleinden. 15 seconden voor tijd gebeurde dan ook het onvermijdelijke. Door wederom een onnodige fout wisten de bezoekers uit een overtal-situatie te scoren, waardoor de score aan het einde van deze periode weer gelijk was: 8-8.

 

Ook de vierde en laatste periode toonde meer van hetzelfde veldoverwicht. De ploegen waren enorm aan elkaar gewaagd en fouten aan beide zijden resulteerden al dan niet in doelpunten. In de persoon van Bram Paus nam de thuisploeg het voortouw, waarna de bezoekers met een uitspeelde aanval de score gelijktrokken. Rob Kienhuis zorgde voor de laatste voorspong van de wedstrijd, maar 2 minuten voor tijd trokken de bezoekers de score weer recht. In de laatste  2 minuten streden beide ploegen voor de winst, maar gescoord werd er niet meer. Met een 10-10 gelijkspel sluiten de Tubbergenaren een sterke wedstrijd af met een punt. Gezien het spel had er misschien nog wel meer ingezeten, maar gezien de positie op de ranglijst waren de heren van VKC'03 blij met elk punt.

 

Een man of the match aanwijzen voor de wedstrijd was een onmogelijke taak. Ondanks dat sommigen zich misschien meer lieten zien dan anderen, was deze wedstrijd als een ware teamprestatie weg te zetten. Heren 1 VKC'03, ga zo door op deze voet en meer punten zullen volgen. Succes!

 

Doelpunten per periode: 4-2, 2-3, 2-3, 2-2

 

Doelpuntenmakers:

Rob Kienhuis 4x

Bram Paus 4x

Raymond Broenink 1x

Stef Horsthuis 1x