Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 23 februari 2019
14:00 uur: De Walvisch H1 - Heren 1
14:15 uur: De Zandstuve Da1 - Dames 2
16:45 uur: SWOL 1894 Da2 - Dames 1
19:15 uur: De Dinkel H2 - Heren 3
 
     
 

Het jaar 2017 was nog maar een paar weken van start gegaan of het eerste herenteam van VKC'03 te Tubbergen mocht thuis alweer aantreden tegen Deltasteur 1. De heenwedstrijd, het eerste competitieduel van dit seizoen, ging kansloos verloren. Toch hadden de heren goede hoop op een betere uitslag voor deze return.

 

De Tubbergenaren begonnen echter niet sterk aan de wedstrijd. Door onnodige uitsluitingen kwamen de bezoekers al gauw op een 0-2 voorsprong. Bram Paus wist namens de thuisploeg succesvol uit te halen, maar een uitgespeelde aanval van de bezoekers besloot de eindstand van de eerste periode op 1-3.

 

VKC gaf zich niet snel gewonnen. Terwijl Deltasteur nog eenmaal succesvol een overtal-situatie wist te benutten, deden Bram Paus, Rob Kienhuis en Harm Harmsen elk een duit in het zakje om de score weer gelijk te trekken. De reactie van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Een zorgvuldig uitgespeelde aanval en een benutte strafworp zorgden weer voor de marge van 2. Een knap doelpunt van Raymond Broenink en laat afstandsschot van Bram Paus trokken de score op slag van rust weer gelijk: 6-6.

 

Ook in de derde periode bleken de twee teams enorm aan elkaar gewaagd. Tot tweemaal toe kwamen de bezoekers op voorsprong, waarna respectievelijk Raymond Broenink en Stef Horsthuis de score weer gelijktrokken. Vanaf dit moment begonnen de Tubbergenaren zich te realiseren dat de 'ieder voor zich' mentaliteit niet werkte. Een positieve kentering in het spelbeeld was dan ook zichtbaar, van solisten naar een ware teamspirit. Doelpunten van Bram Paus en Rob Kienhuis zorgden voor de eerste voorsprong van het seizoen, waarna de bezoekers nog éénmaal doeltreffend uit wisten te halen na wederom een onnodige uitsluiting: 10-9.

 

Even leek het dan toch nog mis te gaan voor VKC'03. Binnen twee minuten namen de bezoekers het initiatief over en wisten tweemaal doeltreffend uit te halen, dit tot frustratie van enkele spelers aan Tubbergse zijde. Een zorgvuldig getimede time-out door oefenmeester Peter Jonkman zorgde ervoor dat de thuisploeg haar concentratie kon herpakken. Prachtige teamdoelpunten van Gerben Eertman, Stef Horsthuis en Raymond Broenink bogen de wedstrijd compleet om in het voordeel van VKC. Een doelpunt voor de bezoekers werd al gauw weer teniet gedaan door een uiterst scherpe counter van Gerben Eertman. Een zwaarbevochten overwinning resulteerde in de tweede overwinning van het seizoen voor de ploeg uit Tubbergen: 14-12.

 

Een man of the match aanwijzen voor deze wedstrijd bleek lastiger dan gedacht. Toch zorgde één speler aan Tubbergse zijde ervoor dat enkele spelers aan de zijde van de bezoekende ploeg nog wel eens wakker zullen schrikken de komende nachten. Met zijn sterke verdedigende werk, goede passing en vooral loeiharde schoten verdient Bram Paus ditmaal de eretitel. Bram, proficiat!

 

Doelpunten per periode: 1-3, 5-3, 4-3, 4-3

 

Doelpuntenmakers:
Bram Paus 4x
Raymond Broenink 3x
Gerben Eertman 2x
Stef Horsthuis 2x
Rob Kienhuis 2x
Harm Harmsen 1x