Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 23 februari 2019
14:00 uur: De Walvisch H1 - Heren 1
14:15 uur: De Zandstuve Da1 - Dames 2
16:45 uur: SWOL 1894 Da2 - Dames 1
19:15 uur: De Dinkel H2 - Heren 3
 
     
 

Zaterdag 21 januari stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor het eerste herenteam van het Tubbergse VKC’03. Na een reis van bijna 2 uur kwamen de heren aan in het uiterste noorden van Friesland om het op te nemen tegen Middelsé-Skelp uit Stiens. De heren uit Friesland waren voorafgaand aan de wedstrijd hekkensluiter met slechts 3 punten, hetgeen ze hadden behaald in de heenwedstrijd tegen VKC. De Tubbergenaren waren dan ook gebrand om dit recht te zetten.

 

Vooraf werden enkele afspraken gemaakt binnen het team om de tegenstander het beste te kunnen bestrijden. Toch verliep dit de eerste periode alles behalve vlekkeloos. Na vele mislukte opgezette aanvallen kostte het de Tubbergenaren uiteindelijk bijna 5 minuten om voor het eerste doelpunt in de wedstrijd te zorgen. Rob Kienhuis veroverde de bal in een man-minder situatie en bleef ijzig koel oog in oog met de doelman. Niet veel later droeg ook Bram Paus bij aan de voorsprong, waarna de thuisploeg van zich afbeet. Mede dankzij vele onnodige uitsluitingen aan Tubbergse zijde kwamen de Friesen langszij vlak voor het einde van de eerste periode: 2-2.

 

De thuisploeg begon ook sterk aan de tweede periode door binnen 10 seconden doelman Chiel Paus te passeren. Hierna zette VKC echter een tandje bij. Al gauw volgden knappe doelpunten van Harm Harmsen, Raymond Broenink en jongeling Rogier Krom. Ook Gerben Eertman verzilverde op knappe wijze een overtal situatie en een uitgespeelde aanval, maar door wederom onnodige uitsluitingen aan Tubbergse zijde bleef de thuisploeg in de wedstrijd: 6-7.

 

In de derde periode kwam VKC meer in haar spel. Vanuit de omschakeling en enkele sterk opgezette aanvallen wisten de heren enkele doelpunten te forceren, in de vorm van Bram Paus en tweemaal Rob Kienhuis. Op slag wisten de bezoekers nog eenmaal doeltreffend uit te halen in een overtal-situatie: 7-10.

 

Ook in de vierde periode was er geen team dat het spel echt domineerde. VKC leidde de wedstrijd, maar de onnodige uitsluitingen werden vakkundig uitgespeeld door de thuisploeg. Door Bram Paus en Tom ter Wee werd de voorsprong vergroot, waarna de bezoekers tweemaal het net wisten te vinden. Veteraan Harm Harmsen liet weten dat het welletjes was en gooide eigenhandig het spel op slot met een doelpunt uit een overtal-situatie en een bekeken schot. Het laatste woord was aan de bezoekers, die zorgden voor de eindstand van 10-14. Na een zwaarbevochten wedstrijd gingen de punten mee naar Tubbergen, waardoor VKC’03 ongeslagen blijft in dit nieuwe jaar met 6 punten uit 2 wedstrijden.

 

Ook deze wedstrijd maakten meerdere heren kans op de Man of the match titel. Eervolle benoemingen gaan uit naar Bram Paus die de verdediging stabiel hield, Rob Kienhuis die zorgde voor de nodige creativiteit op momenten dat het team het nodig had, en jongeling Rogier Krom die een sterke wedstrijd speelde. Ditmaal gaat de man of the match titel echter naar een speler die zijn doelsaldo van het seizoen in één wedstrijd verdubbelde en een solide wedstrijd speelde. Niemand minder dan onze veteraan Harm Harmsen mag de kroon dragen deze week. Harm, proficiat!!!

 

Doelpunten per periode: 2-2, 4-5, 1-3, 3-4

 


Doelpuntenmakers:
Harm Harmsen 3x
Rob Kienhuis 3x
Bram Paus 3x
Gerben Eertman 2x
Raymond Broenink 1x
Rogier Krom 1x
Tom ter Wee 1x