Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 23 februari 2019
14:00 uur: De Walvisch H1 - Heren 1
14:15 uur: De Zandstuve Da1 - Dames 2
16:45 uur: SWOL 1894 Da2 - Dames 1
19:15 uur: De Dinkel H2 - Heren 3
 
     
 

Zaterdag 28 januari stond een interessante wedstrijd op het programma voor het eerste herenteam van VKC'03. Daar waar VKC'03 uit de laatste 3 wedstrijden 7 punten wist te behalen, maar nog steeds actief is in de onderste regionen van de competitie, is haar tegenstander Neptunia'24 een ware titelkandidaat met een overwinningsreeks achter haar naam.

 

Dat de bezoekers niet kwamen om te dollen, werd al gauw duidelijk. Binnen drie speelminuten wisten zij tweemaal doelman Chiel Paus te passeren. Het antwoord van VKC liet echter niet lang op zich wachten. Met tactisch teamspel wisten de heren een vuist te maken. Met een knap doelpunt uit een standaard-situatie luidde Stef Horsthuis dit startsein in. Een afstandsschot van Bram Paus en een benutte overtal-situatie van Tom ter Wee zorgden voor een voorspong voor de Tubbergenaren. Op slag van rust kwamen de bezoekers langszij door een benutte strafworp: 3-3.

 

Ook in de tweede periode wisten de bezoekers een voorsprong te pakken. Met twee knappe doelpunten, waaronder een benutte penalty, zorgde Bram Paus weer voor de voorspong van VKC. Een uitgespeelde aanval van de bezoekers zorgde weer voor de gelijke stand in de wedstrijd. Het laatste woord was wederom aan Stef Horsthuis, die zorgde voor de voorsprong voor de Tubbergenaren op slag van rust: 6-5.

 

In de derde periode viel een enorme kanteling in het spelbeeld op. De scoringsmachine van VKC kwam droog te staan, daar waar de bezoekers rustig verder gingen met hun stabiele spel. De thuisploeg schoot tekort in de afronding en zag haar voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. VKC leek de overwinning al weg te geven in deze periode: 6-9.

 

In de laatste periode zette de thuisploeg alles op alles om nog iets te kunnen forceren. Na twee tegendoelpunten met daartussen een doelpunt van Bram Paus, werd de tegenaanval ingezet. Een knap doelpunt van Rob Kienhuis en wederom een benutte strafworp van Bram Paus zorgde ervoor dat de spanning weer terug was in de wedstrijd. De bezoekers lieten echter nog even zien waarom zij meestrijden om de titel. Nog een laatste doelpunt van Bram Paus kon weinig inbrengen tegen drie knappe doelpunten van de bezoekers. VKC'03 kan met opgeheven hoofd terugkijken naar een sterke wedstrijd, maar trok aan het einde toch aan het kortste eind: 10-14.

 

Wederom bleek het aanwijzen van een man of the match een zware taak voor de redactie. Ook deze keer moeten enkele namen eervol benoemd worden. Zo speelde jongeling Rogier Krom opnieuw een sterke wedstrijd, aantonend dat hij binnen no-time klaar is voor de hoofdmacht. Ook Gerben Eertman liet zich van zijn sterkste kant zien door stabiel spel. Tot slot moet ook Stef Horsthuis benoemd worden met sterk positiespel en twee uiterst knappe en broodnodige doelpunten. Wanneer een speler echter eigenhandig verantwoordelijk is voor 60% van alle doelpunten, kan hij moeilijk niet tot man of the match uit worden geroepen. Met maar liefst 6 van de gescoorde 10 doelpunten mag Bram Paus zich dan ook man of the match noemen. Bram, van harte!

 

Doelpunten per periode: 3-3, 3-2, 0-4, 4-5

 

Doelpuntenmakers:
Bram Paus 6x
Stef Horsthuis 2x
Rob Kienhuis 1x
Tom ter Wee 1x