Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 23 februari 2019
14:00 uur: De Walvisch H1 - Heren 1
14:15 uur: De Zandstuve Da1 - Dames 2
16:45 uur: SWOL 1894 Da2 - Dames 1
19:15 uur: De Dinkel H2 - Heren 3
 
     
 

Een ware Twentse derby stond zaterdag 4 februari op het programma. Het Tubbergse VKC’03 ging op bezoek bij de heren van De Veene uit Almelo. Het beloofde een leuke wedstrijd te gaan worden tussen de respectievelijk huidige nummer 9 en nummer 6 van de ranglijst.

 

VKC begon echter vrij zwak aan de wedstrijd. Binnen de minuut stonden de Tubbergenaren al op een 2-0 achterstand. Daarnaast werden twee overtal-situaties onbenut gelaten, daar waar de thuisploeg wel gemakkelijk tot scoren kwam. Doelpunten van Bram Paus en Raymond Broenink zorgden voor de enige momenten tot juichen voor de Tubbergenaren in een zwakke eerste periode: 6-2.

 

In de tweede periode leken de Tubbergenaren zich enigszins te herpakken. Binnen 20 seconden kon Bram Paus met een benutte strafworp de achterstand verkleinen. Helaas werden de daarop volgende overtal-situaties wederom niet benut, waardoor de thuisploeg in de wedstrijd bleef. Twee doelpunten van Raymond Broenink zorgden voor het verdere Tubbergse gevaar in deze periode: 9-5.

 

Ook in de derde periode was het begin voor de thuisploeg. Binnen twee minuten werd driemaal het net gevonden, waardoor de achterstand aanzienlijk werd vergroot. Het daaropvolgende doelpunt van Bram Paus werd al gauw teniet gedaan door een tegendoelpunt. Ook kreeg Tom ter Wee de rode kaart te zien na een vermoedelijk slaande beweging, waardoor VKC 4 minuten lang met een man minder moest spelen. Vreemd genoeg leek dit het moment te zijn dat  de Tubbergenaren nodig hadden om wakker geschud te worden, want het vertoonde veldspel binnen deze vier minuten was vele malen sterker dan de verdere wedstrijd. De thuisploeg wist binnen twee volle minuten met een man meer maar éénmaal te scoren, daar waar ook VKC een doelpunt mee kon pikken door Raymond Broenink: 14-7.

 

In de vierde periode was het VKC dat, zelfs met een man minder voor ruim 2 minuten, de bovenliggende ploeg was. Ook deze periode werd echter gekenmerkt door veel uitsluitingen, daar waar beide zijden vrij zwak omgingen met de gekregen kansen. Twee uiterst fraaie doelpunten van Rob Kienhuis en een benutte overtal-situatie door Bram Paus zorgden voor het Tubbergse doelgevaar, maar een overwinning bleef ver buiten bereik. Met een 17-10 nederlaag konden er helaas geen punten meer terug naar Tubbergenaren, maar een fraaie wedstrijd was het zeker.

 

Voor de man-of-the-match prijs van deze wedstrijd lag er een zware taak bij de redactie. Na eervolle benoemingen voor met name Raymond Broenink, Rob Kienhuis en Bram Paus voor hun tomeloze inzet en onuitputtelijke doorzettingsvermogen, is er echter voor gekozen om de teamgeest van het team tot man-of-the-match te benoemen. Met name wanneer verwacht werd dat de ploeg het zwaar zou krijgen, een man-minder situatie voor 4 minuten, toonde het team over een enorme wil en enorm veel lef te beschikken om voor elkaar te strijden. Deze teamgeest is dan ook essentieel voor het team uit Tubbergen om dit seizoen met nog enkele overwinningen af te kunnen sluiten.

 

Doelpunten per periode: 6-2, 3-3, 5-2, 3-3

 

Doelpuntenmakers

Raymond Broenink 4x

Bram Paus 4x

Rob Kienhuis 2x