Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 26 oktober 2019
09:10 uur: De Grunte H2 - Heren 2
11:00 uur: De Grunte H3 - Heren 3
16:30 uur: Pupillen onder de 13 - De Berkelduikers DG1
17:15 uur: Heren 1 - De Walvisch H1
18:45 uur: De Zandstuve Da1 - Dames 2
19:00 uur: Proteus Da1 - Dames 1
19:15 uur: WS Twente BG1 - Gemengd onder de 17
 
     
 

Zaterdag  11 februari stond voor het eerste herenteam van VKC’03 een zware kluif op het programma. De Kikker uit Emmen kwam op bezoek, een team waarvan in de heenwedstrijd een zware nederlaag werd geleden. De heren hoopten dan ook op een beter resultaat voor de thuiswedstrijd in een volgepakt zwembad ‘De Vlaskoel’ .

 

De Tubbergenaren begonnen echter zwak aan de wedstrijd. Mede door twee benutte strafworpen leken de bezoekers geen moeite te hebben in Tubbergen. Met een overtuigende 0-4 achterstand werd de eerste periode enigszins beschamend afgerond.

 

Dat het beter moest is duidelijk, de manier waarop leek echter nog lastig voor de Tubbergenaren. Meerdere overtal-situaties werden onbenut gelaten, waardoor het initiatief bij de heren uit Emmen bleef. Wel liet VKC deze periode wat creativiteit en aanvallend vermogen zien. Twee uiterst fraaie doelpunten van Raymond Broenink en een sterk schot van Bram Paus zorgden enkele keren voor reden tot juichen, maar de achterstand werd vergroot: 3-9.

 

In de derde periode maakte de 16-jarige doelverdediger Manu Warnet zijn opwachting in de Tubbergse hoofdmacht door ziekte van de eerste doelman.  Deze wissel leek positief uit te werken op het team, gezien het spel zienderogen verbeterde. Er werd met meer lef gespeeld en er werd meer doelgevaar gecreëerd. Waar teamspel sierde de thuisploeg en resulteerde in knappe doelpunten en een mooie en gelijkere wedstrijd voor het neutrale oog. Doelpunten van Harm Harmsen, Bram Paus, Raymond Broenink, Rob Kienhuis en Stef Horsthuis brachten de spanning enigszins terug in de wedstrijd: 8-14.

 

Ook in de laatste periode liet VKC sterker veldspel zien dan de eerste wedstrijdhelft. Er werd als team gestreden en dit resulteerde in mooi veldspel, zowel aanvallend als verdedigend. De wedstrijd was echter al gespeeld in de eerste 2 perioden, waardoor VKC achter de feiten aanliep.  Doelpunten van Bram Paus, Raymond Broenink en Rogier Krom konden helaas niet opwegen tegen 6 doelpunten van de bezoekers. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam echter wel uit deze periode, en van niemand minder dan jeugdspeler Manu Warnet. Daar waar zijn voorganger tot tweemaal toe faalde in een penalty, wist hij zijn penalty te stoppen. Ondanks dit fantastische hoogtepunt ging de wedstrijd wel verloren. Met een overtuigende 11-20 nederlaag blijft er nog steeds genoeg werk aan de winkel voor de Tubbergenaren.

 

Een man of the match aanwijzen voor deze partij was geen lastige keuze. Wel moet met name jeugdspeler Manu Warnet  eerst worden genoemd. Hij zag zijn kans schoon om in te vallen in de tweede wedstrijdhelft en dit deed op een niveau dat je niet zou verwachten voor zijn jonge leeftijd. Toch kan er maar één speler de man of the match worden genoemd. Door met lef te spelen, risico te durven nemen, passes op maat aan te leveren, en zelfs zelf een doelpuntje mee te pikken, is Rogier Krom de overtuigende man of the match voor deze partij. Rogier, proficiat.

 

Doelpunten per periode: 0-4, 3-5, 5-5, 3-6

 

Doelpuntenmakers:

Raymond Broenink 4x

Bram Paus 3x

Harm Harmsen 1x

Stef Horsthuis 1x

Rob Kienhuis 1x

Rogier Krom 1x