Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 16 november 2019
15:45 uur: De Mors H4 - Heren 2
16:30 uur: Gemengd onder de 17 - ZPC De Hof BG1
17:30 uur: De Zandstuve H1 - Heren 3
18:00 uur: De Veene H1 - Heren 1
 
     
 

Zaterdag 18 maart kwamen de Tubbergenaren op bezoek bij Proteus uit Twello. De thuiswedstrijd werd afgesloten met een zwaarbevochten overwinning, maar het warme water in Twello zou een uitdaging worden voor de ploeg van oefenmeester Peter Jonkman. Hij bereidde zijn team dan ook voor op een zware wedstrijd die alleen gewonnen kon worden met een goede focus en juiste inzet.

 

VKC begon goed aan de eerste periode. Al na één minuut spelen was het Rogier Krom die de bezoekers op een 0-1 voorsprong zette uit een bijzonder fraai uitgespeelde overtal-situatie. Twee maal een uitsluiting aan Tubbergse zijde zorgde er echter voor dat de thuisploeg de leiding weer over kon nemen door tweemaal de aanval succesvol af te ronden. Ook Raymond Broenink was trefzeker uit een overtal-situatie en schoot strak raak. De goed uitspeelde aanvallen van de thuisploeg zorgden echter voor de nodige problemen voor VKC. Tot driemaal toe wisten de bezoekers doeltreffend uit te halen, met een achterstand voor VKC van 5-2 tot resultaat.

In de tweede periode moest het dan ook beter. De ploeg hield niet vast aan de gemaakte afspraken, en dit was te zien in het resultaat. Aanvoerder Rob Kienhuis liet het goede voorbeeld zien door na een overtuigende dreiging scherp uit te halen. Het antwoord van de thuisploeg volgde snel, door binnen 10 seconden alweer langszij te komen. Ditmaal was het Bram Paus die tot tweemaal toe hard uithaalde om de score weer dichter tot elkaar te brengen. Een benutte overtal-situatie voor de thuisploeg en een bijzonder fraaie taterbal van Stef Horsthuis brachten de eindstand van deze periode op 7-6.

Het enigszins aangeslagen Proteus merkte dat VKC beter in haar spel kwam en moest actie ondernemen. Binnen twee minuten wisten zij 2 aanvallen zorgvuldig af te ronden, waardoor de verschil weer werd vergroot. Ook het antwoord van de Tubbergenaren mocht er echter zijn. Binnen slechts 2 minuten wisten Gerben Eertman, Bram Paus en Stef Horsthuis allen doeltreffend uit te halen, hetgeen de score weer gelijk zette. Het laatste woord was weer aan de thuisploeg, die in de laatste minuut wederom de voorsprong pakte: 11-9.

In de vierde periode was het alles of niets. Binnen de minuut wisten de Tubbergenaren tweemaal te scoren in de vorm van Raymond Broenink en Rob Kienhuis. Kort hierna ontving echter een tweede speler bij VKC zijn derde uitsluiting, waardoor VKC de rest van haar partij zonder wisselspelers uit moest spelen. Van het team dat al enorm veel had gegeven, moest nu nòg meer worden gevraagd. Een benutte strafworp door de bezoekers luidde het startsein voor een enorm vervelende laatste periode. Het zware zwemwater, het hoge tempo veldspel en het gebrek aan wisselmogelijkheden zorgden voor veel persoonlijke fouten, die keer op keer genadeloos werden afgestraft. VKC kon ruim 3 perioden knap standhouden, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Proteus: 17-11.

VKC heeft de wedstrijd gestreden als een team en moest helaas haar meerdere erkennen als team. Er werd deze wedstrijd gestreden voor elkaar en fouten goedgemaakt van anderen. Een man of the match aanwijzen zou dan ook onrecht doen aan deze teamprestatie.

Doelpunten per periode: 5-2, 2-4, 4-3, 6-2

Doelpunten per speler:
Bram Paus 3x
Raymond Broenink 2x
Stef Horsthuis 2x
Rob Kienhuis 2x
Gerben Eertman 1x
Rogier Krom 1x