Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 16 november 2019
15:45 uur: De Mors H4 - Heren 2
16:30 uur: Gemengd onder de 17 - ZPC De Hof BG1
17:30 uur: De Zandstuve H1 - Heren 3
18:00 uur: De Veene H1 - Heren 1
 
     
 

Zaterdag 25 maart 2017 stond alweer één van de laatste wedstrijden van het seizoen op het programma voor de hoofdmacht van VKC’03 te Tubbergen. De Reest kwam op bezoek, een team waartegen het altijd lastig is gebleken om tot scoren te komen. Het duel tussen respectievelijk nummer 9 en 10 van de competitie beloofde een waar spektakel te worden voor de neutrale toeschouwer.

 

Beide teams kwamen sterk uit de startblokken, maar het was VKC die de wedstrijd in de openingsfase naar zich toetrok. Met zorgvuldig verdedigend spel was VKC het hoge tempo meester en dit resulteerde in een knappe 2-0 voorsprong door doelpunten van Stef Horsthuis en Raymond Broenink. Ook de bezoekers uit Meppel kwamen éénmaal tot scoren, maar de eerste periode werd gewonnen door de Tubbergenaren: 2-1.

 

In de tweede periode kantelde het spelbeeld drastisch. De bezoekers namen het initiatief over en door vele onnodige fouten in de verdediging kwamen de bezoekers keer op keer aan scoren toe. Raymond Broenink vergrootte de voorsprong eerst nog tot 3-1, maar zag zijn team een dramatische duikeling maken naar 3-5. Bram Paus deed nog een duit in het Tubbergse zakje door een hard schot vakkundig af te ronden, maar het laatste woord was aan de bezoekers: 4-6.

 

De derde periode werd gekenmerkt door vele onbeloonde aanvallen aan beide zijden. Het spel werd wat meer afwachtend en beide teams wilden geen fouten maken. Rob Kienhuis bracht de spanning enigszins terug met een bekeken schot, maar twee doelpunten van de bezoekers deden dit weer teniet. Doelman Chiel Paus voorkwam erger door een penalty te stoppen, waarna broer Bram Paus op slag van rust zijn team de goede richting op duwde: 6-8.

 

De laatste periode begon met veel uitsluitingen aan beide zijden. Ditmaal was het Tom ter Wee die met een knap doelpunt de achterstand verkleinde, terwijl het niet veel later Gerben Eertman was die de score gelijktrok met nog anderhalve minuut op het scorebord. In deze tijd kreeg VKC enkele kansen om het vakkundig af te ronden, waaronder twee één-op-één pogingen, maar de doelman van De Reest gaf geen krimp. Aan de ander zijde moest doelman Chiel Paus zwichten voor de op dreef zijnde mid-voor van de Reest. Met een 8-9 nederlaag gingen de heren strijdend ten onder in een wedstrijd waarin zij misschien wel meer hadden verdiend.

 

Na de wedstrijd was het tijd om afscheid te nemen van enkele heren 1 spelers. Zo doet veteraan Harm Harmsen na dit seizoen, na ruim 30 jaar in de hoofdmacht te hebben geacteerd, een stapje terug op 50-jarige leeftijd. Ook namen speler Stef Horsthuis en doelman Chiel Paus afscheid van VKC om elk een ander avontuur aan te gaan buiten de waterpolo. Wij wensen de heren natuurlijk het allerbeste toe in de komende jaren, binnen of buiten de waterpolo, en hopen ze natuurlijk nog eens terug te zien in het altijd gezellige ‘De Vlaskoel’ te Tubbergen!

 

Doelpunten per periode: 2-1, 2-5, 2-2, 2-1.

 

Doelpuntenmakers:

Raymond Broenink 2x

Bram Paus 2x

Gerben Eertman 1x

Stef Horsthuis 1x

Rob Kienhuis 1x

Tom ter Wee 1x