Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 26 oktober 2019
09:10 uur: De Grunte H2 - Heren 2
11:00 uur: De Grunte H3 - Heren 3
16:30 uur: Pupillen onder de 13 - De Berkelduikers DG1
17:15 uur: Heren 1 - De Walvisch H1
18:45 uur: De Zandstuve Da1 - Dames 2
19:00 uur: Proteus Da1 - Dames 1
19:15 uur: WS Twente BG1 - Gemengd onder de 17
 
     
 

Doordat de bezoekers, studententeam De Walvisch uit Groningen, de wedstrijd hadden laten verplaatsen, vond de laatste thuiswedstrijd voor het eerste herenteam van VKC’03 plaats op een donderdagavond. Desalniettemin waren de heren erop gebrand hun laatste thuiswedstrijd winnend af te sluiten.

 

De eerste periode was echter een zware voor de heren. Binnen de minuut keken ze tegen een achterstand aan. Een goed uitgespeelde aanval, afgerond door aanvoerder Rob Kienhuis, herstelde de balans in de wedstrijd. De bezoekers waren echter niet voor niets gekomen en zetten een tandje bij, waarna hun voorsprong al gauw werd uitgebreid tot 1-3. Een doorgebroken Gerben Eertman deed wat terug voor de thuisploeg, waarna het antwoord gauw volgde van de bezoekers. Ook een worstelende Raymond Broenink deed wat terug vanaf de midvoor positie, maar het laatste woord in de eerste periode was wederom aan De Walvisch: 3-5.

 

Het tempo moest omhoog volgens oefenmeester Peter Jonkman. Teveel onnodige persoonlijke fouten brachten een eventuele overwinning in gevaar analyseerden hij en assistent-coach Stef Horsthuis. Toch werd de eerste helft van de tweede periode gekenmerkt door veel fouten aan beide zijden, met name in de afronding. Na bijna 4 minuten spelen was het wederom Gerben Eertman die een overtal-situatie vakkundig afrondde. Met een scherp uitgespeelde counter wisten de bezoekers weer op het scoreformulier te verschijnen. Ditmaal was het laatste woord echter aan de Tubbergenaren. Na een knappe actie wist Raymond Broenink 2 verdedigers en de doelman te kijk te zetten voor de 5-6.

 

Aanvoerder Rob Kienhuis analyseerde voor zijn team dat de bezoekers het hoge tempo van de eerste 2 perioden nooit de hele wedstrijd lang vol zouden houden. Volgens hem was het dan ook erop en erover in de tweede wedstrijdhelft. VKC gooide het tempo dan ook flink omhoog vanaf de derde periode. Dit werd beloond door Bram Paus, die na 2 minuten spelen verwoestend uithaalde voor de gelijkmaker. Ook de bezoekers kwamen deze periode éénmaal tot scoren toe in een periode met weinig spektakel: 6-7.

 

In de laatste periode moest het dan gebeuren voor de Tubbergenaren. Al binnen de halve minuut zorgde Rogier Krom met een knap afstandsschot voor de gelijkmaker in de wedstrijd. Niet lang daarna veroverde Bram Paus de bal en sprintte op het doel af, om onreglementair een doelpoging te worden ontnemen. De toegekende penalty werd door diezelfde Bram Paus benut, waardoor VKC de eerste voorsprong in de wedstrijd pakte. Nog geen minuut later kregen de bezoekers een uitsluiting te verduren. VKC maakte hier optimaal gebruik van door Floris Baas in stelling te brengen. Hij bleef ijzig kalm en vergrote de voorsprong naar 9-7. De bezoekers kregen de kans aan te haken door een toegekende penalty, maar doelman Chiel Paus ontnam ze deze kans. Aanvoerder Rob Kienhuis zag dit als de uitgelezen kans om zout in de wonde te gooien door de daaropvolgende overtal-situatie te benutten. De bezoekers kwamen nog tweemaal tot scoren toe, maar de genadeklap werd uitgedeeld door Bram Paus. Met een uiterst knappe 11-9 overwinning pakt VKC 3 uiterst knappe en verdiende  punten op een late donderdagavond.

 

In eerste instantie was de redactie van plan de man of the match aan het gehele team toe te wijzen, gezien de wijze waarom VKC gezamenlijk de overwinning afdwong. Toch had het publiek in deze wedstrijd een andere mening. Toen Peter Jonkman 30 seconden voor tijd Bram Paus naar de kant haalde, bleek dit een ware publiekswissel te zijn. Een staande ovatie, zowel van het publiek als van de spelersbank, is niet onopgemerkt gebleven bij de redactie. Er kan dan ook geen ander oordeel worden geveld dan de man of the match voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen toe te kennen aan Bram Paus. Bram, van harte!

 

Doelpunten per periode: 3-5, 2-1, 1-1, 5-2

 

Doelpuntenmakers:

Bram Paus 3x

Raymond Broenink 2x

Gerben Eertman 2x

Rob Kienhuis 2x

Floris Baas 1x

Rogier Krom 1x