Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 16 november 2019
15:45 uur: De Mors H4 - Heren 2
16:30 uur: Gemengd onder de 17 - ZPC De Hof BG1
17:30 uur: De Zandstuve H1 - Heren 3
18:00 uur: De Veene H1 - Heren 1
 
     
 

Enschede, zwembad Het Slagman, 21:00, zaterdag 8 april: Dit vormden de ingrediƫnten voor de laatste wedstrijd van het seizoen voor de hoofdmacht van VKC'03 uit Tubbergen. Onder luid gejuich van vele meegereisde supporters namen zij het op tegen het altijd sterke EZC uit en in Enschede. De teams hielden elkaar in balans in hun eerste ontmoeting en ook deze wedstrijd was het spelbeeld niet anders.

 

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. De eerste aanval was echter voor de thuisploeg, waarmee zij meteen de eerste voorsprong van de wedstrijd verzilverden. Kort erna was het Rob Kienhuis die een scherpe pass nog scherper af wist te ronden. VKC gooide het tempo omhoog en wist keer op keer midvoor Raymond Broenink goed te bereiken. Met een bekeken schot en een knappe backhand bezorgde hij zijn team een comfortabele voorsprong. VKC zat op rozen, maar dit gevoel verwelkte al gauw toen EZC sterk terugkwam. Door veel onnodige uitsluitingen aan Tubbergse zijde wisten de heren uit Enschede hun achterstand om te buigen tot een voorsprong van 4-3. Het laatste woord was echter wederom aan Raymond Broenink. Met nogmaals een vakkundig afgeronde backhand bracht hij de teams weer in balans: 4-4.

 

Met name in de tweede periode bleek dat beide teams enorm aan elkaar gewaagd zijn. VKC opende de score door een schot uit de tweede lijn van topscorer Bram Paus. Niet veel later volgde het antwoord van de thuisploeg. Wederom was daar Raymond Broenink, die alweer zijn 4e doelpunt van de wedstrijd verzilverde. Een prachtig en snel opgezette aanval met strakke passing resulteerde in het tweede doelpunt van Bram Paus. Met nog Ć©Ć©n doelpunt van Raymond Broenink en een benutte penalty door Gerben Eertman, lieten zij het laatste woord aan de thuisploeg. Toch werd er een knappe voorsprong opgebouwd in de eerste wedstrijdhelft: 7-9.

 

De inzet was er wel degelijk, maar onnodige fouten brachten een mogelijke overwinning in gevaar, aldus oefenmeester Peter Jonkman en assistent coach Stef Horsthuis. Toch toonde deze derde periode enorm veel persoonlijke fouten van de bezoekers uit Tubbergen. Een doelpunt van Raymond Broenink werd omlijst met 2 tegendoelpunten, maar doordat de verdediging van de Tubbergenaren stand hield, werd erger voorkomen: 9-10.

 

In de vierde periode was het dan ook alles of niets. De laatste wedstrijd van het seizoen moest en kon gewonnen worden. Bram Paus toonde het goede voorbeeld door de voorsprong te vergroten. Een vrij simpel doelpunt vanaf de midvoor positie bracht de thuisploeg weer terug in de wedstrijd. Aanvoerder Rob Kienhuis dacht hier echter anders over. Hij zorgde voor de rust in zijn team in de laatste periode en wist met een bekeken schot de doelman van EZC te verrassen. Ook Raymond Broenink deed nog een duit in het zakje, vlak voordat hij het wedstrijdbad moest verlaten met letsel aan zijn oog. Het laatste spektakelstuk uit de wedstrijd kwam uit de laatste seconden. Na verwoede pogingen om de doelman van EZC te passeren, was daar veteraan Harm Harmsen die in zijn laatste wedstrijd voor de hoofdmacht zijn doelpunt meepikte. En wat voor een, gezien hij met een knappe backhand de eindstand bepaalde. Een zenuwslopende en vooral leuke wedstrijd voor het neutrale oog werd voor VKC positief afgesloten. Met een uiterst knappe 11-14 overwinning werd het seizoen goed beƫindigd.

 

Ook de man of the match prijs neemt voor de laatste wedstrijd van het seizoen een aparte wending. Dat de overwinning een echte teamprestatie behelst, dat staat als een paal boven het wedstrijdwater. Toch moeten er enkele spelers benoemd worden die in de ogen van de redactie een man of the match prijs hadden verdient. Beginnend uiteraard met Raymond Broenink. Doelpunt na doelpunt lag hij op zijn plek, en met een tomeloze inzet en positieve uitstraling op het team verdient hij het zeker om tot man of the match te worden bekroond. Ook jongeling Floris Baas moet genoemd worden. Hij speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen voor de hoofdmacht door attent te reageren, over te nemen waar nodig, enorm veel zwemwerk te verrichten en niet vaak betrapt te kunnen worden op het maken van een fout. Ook Floris verdient in de ogen van de redactie een man of the match prijs. Tot slot is daar uiteraard 'onze' aanvoerder Rob Kienhuis. Met name in de tweede wedstrijdhelft liet hij zich meer zien. Niet zozeer in aanvallend opzicht, ondanks dat hij daar wel degelijk zijn steentje bij droeg, maar verdedigend was Rob bijzonder sterk. Zorgend voor de rust in zijn team bewees hij zijn aanvoerdersschap met sterke onderscheppingen en stabiel verdedigend werk. Ook Rob Kienhuis verdient in de ogen van de redactie een man of the match prijs. Raymond, Floris, Rob: Proficiat kerels !

 

Doelpunten per periode: 4-4, 3-5, 2-1, 2-4

 

Doelpuntenmakers

Raymond Broenink 7x

Bram Paus 3x

Rob Kienhuis 2x

Gerben Eertman 1x

Harm Harmsen 1x