Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 23 februari 2019
14:00 uur: De Walvisch H1 - Heren 1
14:15 uur: De Zandstuve Da1 - Dames 2
16:45 uur: SWOL 1894 Da2 - Dames 1
19:15 uur: De Dinkel H2 - Heren 3
 
     
 

 

h4_kampioensfoto

Op de slotdag van de competitie moesten de mannen van VKC’03 uit Tubbergen op bezoek bij streekgenoot de Veene. Zaterdag 15 Mei, de dag van de grote finale, de laatste wedstrijd van het seizoen. Bij winst was VKC verzekerd van het kampioenschap. Kampioen worden in het zwembad van de eeuwige rivaal, het was een droomscenario. De tribunes in Almelo zaten vol  met meegereisde fans uit Tubbergen die VKC naar de titel moest gaan schreeuwen. Nu moest het gebeuren, het was er op of er onder.

 

VKC begint aarzelend en gehaast aan de wedstrijd, de Veene weet daarom al snel het openingsdoelpunt te maken. Thom Brandehof stelt echter vlug orde op zaken door met 2 knappe schoten VKC op een voorsprong te zetten. Maar het positiespel blijft gehaast, er word veel te snel geschoten, passes komen niet aan en de Veene maakt daar goed gebruik van. Met een stand van 3-3 word de rust bereikt. Er word flink wat besproken bij de Tubbergenaren. Deze wedstrijd moest gewonnen worden. Gelegenheidscoach Rob Kienhuis hamerde er nogmaals op dat het team rustig en zorgvuldig aanvallen moet gaan opzetten. Dan komen de kansen vanzelf. Het werd 3-4, 4-4, 4-5, 5-5. Er was nog maar anderhalve minuut te spelen, 1 doelpunt maakt VKC kampioen. Het word een ultieme race tegen de klok. En met nog 58 seconden op de klok maakte Roland Bijvank met een schitterend doelpunt de 5-6. Iedereen springt op, dit kan niet meer misgaan. De Veene zette nog eenmaal alles op alles maar de voorsprong werd vastgehouden. VKC’03 is kampioen! Uitzinnige vreugde barstte er los in en rondom het bad. Geschreeuw en het gebrul van flink wat gastoeters  maakten iedereen onverstaanbaar.

 

Een klein halfuur later, wanneer iedereen van de Veene het bad al heeft verlaten word het kersverse kampioensteam gehuldigd door voorzitter Ronny Masselink. Een voor een krijgen de spelers de felbegeerde medailles omgehangen. En allemaal onder een luid applaus. Een speler van het jaar heeft VKC niet, deze titel zal altijd het predicaat collectief blijven dragen. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. En dit alles werd behaald in het hol van de leeuw, de thuisbasis van de grote concurrent uit Almelo. Het perfecte begin van een groot kampioensfeest.

 

Sybren Bons namens VKC’03 4