Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 26 januari 2019
18:00 uur: OZ&PC Da2 - Dames 1
19:00 uur: EZC Da4 - Dames 2
 
     
 

Afgelopen weekeinde stond de voorlaatste competitie wedstrijd voor de heren van VKC’03 op het programma. De uitwedstrijd werd gespeeld tegen NZC uit Neede dat in de afgelopen twee maanden weer prima draaide. Met de afgelopen goede resultaten staat NZC momenteel op de vijfde plaats. De heren van VKC’03, onder leiding van trainer Marcel Jacobs, hebben een fantastisch seizoen gespeeld. De trainer nam in deze wedstrijd een voorproefje op het nieuwe seizoen. Met enkel twee oudere spelers in de basis, kreeg de jeugd de ruimte om te laten zien of ze klaar zijn voor het eerste heren team.

 

Dat VKC’03 gegroeid was werd snel duidelijk, er werd erg mooi spel getoond – ‘oogstrelend’ bij vlagen. En dat NZC alleen maar kon scoren doordat de scheidsrechters  4 keer een strafworp toekende aan NZC, gaf aan hoe sterk en dominant VKC’03 opereerde. De doelpunten van VKC’03 waren allemaal van hoog niveau. Rob Kienhuis liet nog een hoogstandje zien waarmee hij werkelijk iedereen in de verdediging van NZC op het verkeerde been zette en vervolgens scoorde. In de wedstrijd kreeg NZC ook geen enkele mogelijkheid om wat aan de achterstand te doen en VKC’03 won de wedstrijd met 7-10.

 

De wedstrijd begon knullig voor VKC’03, want NZC kreeg erg gemakkelijk een strafworp mee en wist hier door op voorspong te komen. Echter was VKC’03 van dat snelle doelpunt niet echt onder de indruk en speelde gewoon hun spelletje in een hoog tempo. Met deze inzet kwam dan ook niet veel later het éérste doelpunt voor VKC’03 dat gescoord werd door Bram Paus. Het volgende doelpunt was door er een man-meer voor VKC’03 kwam en weer was Bram doeltreffend. (1-2)

 

De tweede periode zette VKC’03 meer druk over het hele veld en NZC zag geen mogelijkheid om de mid-voor aan te spelen. Voor VKC’03 was nu Rob Kienhuis trefzeker. Niet veel later was Bram weer aan de beurt en maakte z’n derde doelpunt van de wedstrijd. Aan eind tweede en begin derde periode kwam er meerdere uitsluiting aan VKC’03 zijde, maar de jonge ploeg uit Tubbergen wist dit goed uit te verdedigen. NZC wist maar een enkele keer te profiteren. In de derde periode kreeg NZC weer een strafworp mee en zo kwamen zij terug naar 4-5. De twee man-meer die daar op volgden voor VKC’03 werden 100% benut en was de voorsprong al weer snel terug. Daarna wilde VKC’03 het tempo iets omlaag halen, maar NZC wist hier goed mee om te gaan. Het gevolg was dat NZC terug kon komen tot twee doelpunten achterstand.

 

In de laatste periode werd het tempo maar weer opgeschroefd door VKC’03 en al snel scoorde Maarten van Beem. In de volgende aanval probeerde NZC met een boogbal tot scoren, maar doelverdediger Johan Webbink van VKC’03 wist er net op tijd een vinger voor te krijgen. In volgende aanval was er een man-meer voor VKC’03, maar er was meer dan 20 seconden nodig voor de goede opbouw. Met een matige pass werd jeugd speler (15 jaar) Chiel Paus uit positie gebracht en moest hij de bal van de zijlijn halen. Met weinig goede afspeel mogelijkheden en zonder twijfel schoot Chiel in de korte hoek. Daarmee maakte hij zijn eerste doelpunt in het eerste. NZC maakte nog daarna een doelpunt, maar Maarten wist al snel weer een tegentreffer te maken. Met nog minder dan 2 minuten voor het einde was er voor NZC geen mogelijkheid meer om terug in de wedstrijd te komen. NZC gaf vervolgens de ruimte om drie spelers van NZC met een luid applaus te bedanken voor hun deelname in het eerste team. De resterende tijd werd nog creatief uitgespeeld waarmee de drie punten mee naar Tubbergen werden genomen. Uitslag 7-10.