Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 26 januari 2019
18:00 uur: OZ&PC Da2 - Dames 1
19:00 uur: EZC Da4 - Dames 2
 
     
 
Afgelopen zaterdag stonden er 5 wedstrijden op het programma.in zwembad de Vlaskoel. De pupillen speelden de eerste wedstrijd van de dag tegen Scholtenhagen 1 uit Haaksbergen.
In de eerste periode waren de pupillen van VKC’03 voor het eerst dit jaar sterker en konden zelfs op voorsprong komen door een doelpunt van Tom Hesselink die goed in de wedstrijd zat.

In de tweede periode werd het zelfs 3-0 door Floris Nolten. Ook Scholtenhagen had de mogelijkheid om een aanval in te zetten en scoorde hun eerste treffer. Floris zorgde er echter snel voor dat het verschil weer drie doelpunten werd en maakte z’n tweede in de wedstrijd. In de derde periode ging het gelijk op en werden de doelverdedigers van beide zijden goed uitgetest. In de laatste periode verzwakte de pupillen.van VKC’03 een beetje en kon Scholtenhagen terug in de wedstrijd komen. Na een paar fraaie treffers kon Scholtenhagen zelfs op gelijke hoogte komen. Floris wist uiteindelijk het winnende doelpunt te maken na een prima aanval. Bij het laatste fluitsignaal waren de spelers van VKC’03 enorm blij en opgelucht met de eerste overwinning van het jaar. Uitslag 5-4

Heren 3 mocht het daarna opnemen tegen Piranha 3. Het team is een mix van senioren en junioren en speelt prima mee in deze competitie. Met een rustig begin van de wedstrijd kwamen zij toch redelijk eenvoudig op voorsprong door een fraaie treffer van Stefan Mákel. In de tweede periode werd het spel beter door mooie combinaties aan de zijde van VKC’03, zodat Ronny Masselink en Gerrit Paus de voorsprong tot 3-0 konden uitbouwen. In de derde periode kreeg Piranha voor het eerst een paar goede mogelijkheden en maakten twee treffers op rij. Gerald Hesselink verkeerde gelukkig voor VKC’03 in de positie twee keer te scoren nadat Piranha de aanval niet afmaakte en de contra weggaf. Toen niet veel later Gerrit en Stefan beiden nog een keer scoorden, was de achterstand van Piranha opgelopen tot vijf doelpunten. In de laatste periode zette Piranha nog wel grote druk om zodoende terug in de wedstrijd te kunnen komen, maar dat was te laat. Er werd nog wel een paar keer gescoord, maar door de laatste treffer van Gerrit won Heren 3 met 8-5.

Dames 2 komen net iets te kort

Dames 2 team speelde tegen De Woelwaters 1 uit Harderwijk en kende een moeilijke start van de wedstrijd.
In de eerste periode kwamen zij op achterstand door matig verdedigen en moesten daardoor continu in de achtervolging. De Woelwaters probeerden VKC’03 onder druk te zetten en zo de voorsprong snel te vergroten. Gelukkig voor VKC’03 kon dat worden voorkomen door Annemiek Bekkendam. In de tweede periode maakte zij het eerste doelpunt voor VKC’03 (1-2). Niet veel later konden De Woelwaters, door een snelle aanval de derde treffer maken. Marly Stopel zorgde er een paar tellen later, met een fraai doelpunt, voor dat het verschil maar één doelpunt bleef. In de derde periode was Anne Timmerhuis trefzeker en bracht VKC’03 weer op gelijke hoogte. Aan het einde van de derde periode kwamen de dames van VKC’03 op voorsprong door Karin van Veldhuizen. De Woelwaters waren hier niet van geschrokken en zetten vanaf dat moment een hoge druk op de wedstrijd. In de laatste periode werd er snel en scherp gespeeld door beide team, maar De Woelwaters wisten drie doelpunten op rij te maken. Hierop had VKC’03 geen antwoord meer en verloren de wedstrijd met 4-6.

Heren jeugd geeft de punten op het laatst weg

Het veelbelovende jeugd team van VKC’03 is de laatste tijd bijzonder goed bezig in deze competitie. Het speelt mee met de top en wilde dus graag volledige aansluiting houden door winst op PFC Rheden 1. In deze hoogste jeugdcompetitie had het Heren Jeugd al meerdere keren laten zien dat zij de wedstrijd naar de hand kunnen zetten, dus werd er ook in deze wedstrijd aanvallend van start gegaan. In de eerste periode ging het spel voor beide teams erg snel en echt goed werden de kansen niet benut. Alleen Sybren Bons kon zijn kans verzilveren en zette VKC’03 op voorsprong. In de tweede periode werd het, door veel onnodig bal verlies, een moeilijke wedstrijd en werden er weinig kansen gecreëerd. In de derde periode kwam VKC’03 op achterstand, maar door jeugd speler Giel Paus (15 jaar) kwam VKC’03 weer snel op gelijke hoogte. In de laatste periode kwam PFC Rheden weer op voorsprong, maar lang konden zij hier niet van genieten, want Maarten van Beem schoot snel weer de gelijkmaker. Met nog een paar min op de klok wilde de jeugd van VKC’03 afstand nemen van Rheden om de volle 3 punten te pakken, maar doordat er weer teveel onnodig bal verlies werd geleden bleek dit niet mogelijk. Toch kreeg Thomas Bekkendam het toch voor elkaar om weer op voorsprong te komen, maar helaas van korte duur. Het was uiteindelijk PFC Rheden die het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte, waardoor remise het resultaat was. Met een uitslag van 4-4 moest de teams de punten delen.