Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 26 januari 2019
18:00 uur: OZ&PC Da2 - Dames 1
19:00 uur: EZC Da4 - Dames 2
 
     
 
Het heren jeugd team van vereniging VKC’03 uit Tubbergen speelde afgelopen zaterdag tegen de beloften van Schuurman BRC. Voor iedereen die van waterpolo houd was dit een onwaarschijnlijk leuke en enerverende wedstrijd om te zien. De jeugd van VKC’03 maakt vooralsnog een prima start van het seizoen door en was er vooral op gebrand de goede vorm vast te kunnen houden. De wedstrijd ging daardoor met een beetje extra spanning van start. Gelukkig voor VKC’03 kan het team rekenen op belangstelling zodat er in de volle zwemhal een goede sfeer heerste.


In de eerste periode was het door de spanning vooral afwachten en de tegenstander goed analyseren. Beide ploegen deden dat trouwens erg bekwaam, zodat er weinig kansen werden gecreëerd. Doordat deze ook nog eens niet verzilverd werden, bleef het in de eerste periode 0-0. In de tweede periode werd er bij VKC’03 de snelle Tom ter Wee in gebracht. Hierdoor kon VKC’03 snel omschakelen en werd er al snel uit de verdedigen een snelle aanval opgezet. Schuurman BRC leek het nog niet te kunnen volgen waardoor VKC’03 tijd genoeg om te bekijken hoe ze de bal in het net wilde hebben. Tom scoorde vrij eenvoudig de 1-0. Niet veel later was het Maarten Van Beem die zich goed vrij maakte en er voor de tweede keer voor zorgde dat de bal in het doel van BRC lag.

In de derde periode zakte VKC’03 een beetje terug, maar kon BRC daar bijzonder weinig voordeel uit halen. Hierdoor werd de wedstrijd erg leuk, maar doordat de aanvallen steeds werden afgebroken, konden er geen kansen worden benut. In de laatste periode zette Schuurman BRC alle zeilen bij om in het spoor van VKC’03 te kunnen blijven. Helaas voor BRC had VKC’03 nog wel een beetje over. Door BRC af en toe te laten komen, creëerde VKC’03 ruimte voor de tegenstander waar een aantal keren gebruik van werd gemaakt. Het grote voordeel van deze strategie bleek al snel bij de snelle omschakelingen. VKC’03 domineerde het spel en was veel sterker. Het wist veel kansen als een sluipschutter te benutten en nam de enkele tegendoelpunten maar voor lief. In de laatste 2 minuten wist Schuurman BRC de trein van VKC’03 helemaal niet meer te volgen – laat staan stoppen. Uitslag 7-4. Hierdoor klimt VKC’03 naar plaats vier, op drie punten achter lijstaanvoerder De Meer. Volgende wedstrijd is op 17 oktober tegen de nummer 2, Polar Bears uit Ede.