Sponsoren

Willekeurige foto

Wedstrijden op zaterdag 26 januari 2019
18:00 uur: OZ&PC Da2 - Dames 1
19:00 uur: EZC Da4 - Dames 2
 
     
 

Zat u nog vol verlangen te wachten op het wedstrijdverslag van de kampioenswedstrijd van onze TOPPERS van <17 ? Ziehier!!!

Het jeugdteam van VKC‚Äô03 onder 17 jaar, gesponsord door Dams Accountancy, was het hele seizoen al succesvol door vrijwel alle wedstrijden te winnen. 
Een week eerder werd geheel tegen de verwachting in van OZ&PC verloren. Met nog alle touwtjes in handen stuurde succescoach Sanne Paus haar team het water in.
Hetzelfde team dat in 2013 bij <15 jaar kampioen werd, staat twee jaar later bovenaan in de competitie met uitzicht op het kampioenschap.

 

Er moest gespeeld worden tegen WS Twente. In de eerste periode werd de tegenstander flink onder druk gezet, wat resulteerde in twee doelpunten van Twan Harmsen. Rogier Krom tekende voor de 0-3 en in de laatste seconden van de eerste periode moest een tegendoelpunt worden ge√Įncasseerd.

In de tweede periode liep het team verder uit. Door goed positiespel werden aanvallers snel en zeer effectief aangespeeld. Laurissa Krom noteerde de 1-4, Tim Voorhuis de 1-5 en Twan Harmsen scoorde vanaf 5 meter (1-6). VKC nam de overhand waarbij de tegenstander weinig in de melk te brokkelen had. Een snelle uitval van Tim Voorthuis bracht de 1-7 en Rogier Krom besliste de eindscore halverwege de wedstrijd op 1-8 vanuit een vrije bal.

De derde periode wist WS Twente één van haar spaarzame aanvallen goed op te zetten.Door een goede defensie en uitstekend keeperswerk troffen de schoten echter geen doel. Uiteindelijk krijgt WS Twente vanuit de 5 meter-stip alsnog een doelpunt waar het team erg naar snakte(2-8).
Terwijl de wedstrijd al lijkt gelopen zet Rogier Krom er maar een tandje bij, Hij neemt de volgende drie doelpunten voor zijn rekening, waarna vanuit een man meer situatie WS Twente nog een keer weet te scoren. VKC blijft het hoofd koel houden en speelt de 3e periode koelbloedig uit.

In periode 4 komt WS Twente toch nog sterk terug, Jalie Visschedijk was dicht bij een doelpunt, maar een mooie pass van Puck Warnet werd door WS Twente onderschept. De spanning op de tribune was te snijden en WS Twente trekt het initiatief meer naar zich toe. Goed samenspel leidde ertoe dat bijna alle aanvallen door VKC werden afgeslagen. Sanne Paus gaf haar spelers aan het hoofd koel te houden en de wedstrijd goed uit te spelen. Door uitstekend keeperswerk bleef de schade beperkt. Solide werd de wedstrijd uitgespeeld en de jeugdleden van VKC konden zich opmaken voor een huldiging op het zwembad in Tubbergen. Coach Sanne Paus kreeg een nat pak van haar team, iets waar zij weinig moeite mee had na het fantastische seizoen van haar team.
Bij thuiskomst stonden de ouders, leden en fans hen op te wachten. Bijna het hele seizoen ongeslagen: er was geen twijfel of deze wedstrijd gewonnen zou worden. Bij het zwembad de Vlaskoel werd een erehaag opgesteld.
De teamsponsor Dams Accounting & Advies feliciteerde en trakteerde de spelers. In een mooie toespraak van de VKC'03-voorzitter werden alle spelers in het zonnetje gezet. Het was een mooie afsluiting van een prachtig waterpolo seizoen waarin VKC weer heeft laten zien over uitstekend waterpolo talent te beschikken.